foto: Bojan Okorn
medijska točka | mediji o nas

mediji o nas

K večanju kredibilnosti in prepoznavnosti Art centra in njegovih projektov redno prispeva učinkovita medijska podpora številnih slovenskih medijev. V letih ustvarjanja kakovostnih dogodkov smo ustvarili močno medijsko zaledje, v bodoče pa si bomo prizadevali, da vzpostavimo tudi nova medijska sodelovanja.

V preteklosti smo v obliki medijskih sponzorstev sodelovali s številnimi vplivnimi lokalnimi in vseslovenskimi mediji, kot so Gorenjski glas, Radio Kranj, Radio Sora, Radio Center, Radio Gorenc, Radio Zeleni val, Radio Dur, Radio Študent, Mladina, Dnevnik, Slovenia Times, Frka, Revija Študent, Maturant&ka, GTV, Čarli TV, Najdi.si …

iz slovenskih medijev

Teden mladih je [ … ] prireditev, ki privabi preko 100.000 obiskovalcev, različne vsebine (od športa do predavanj, od Orlekov do Neishe) in zvrsti pa mladinski festival predstavljajo kot eno najbolj dognanih prireditev v Kranju in na Gorenjskem. 
O Tednu mladih v Dnevniku, 12. 5. 2006. stran 8 

Da je festival prepoznavna in težko pričakovana popestritev dogajanja na Gorenjskem, dokazuje vse večja udeležba osnovno- in srednješolcev. Sicer pa starostne meje, povezane z uživanjem, seveda ni. Pestrost zagotavlja paleta dogodkov. Na programu jih je več kot 100.
O Tednu mladih na TV Slovenija (Dnevnik), 12. 5. 2006

Gorenjska prestolnica diha s Tednom mladih, prireditvijo, ki s pravim srčnim utripom živi že vrsto let.
O Tednu mladih v Gorenjskem glasu, 16. 5. 2006, stran 28 

Multikulturni festival, mednarodna udeležba in visok kakovosten nivo nastopajočih so atributi, ki festival potiskajo na prvo mesto po kulturnem pomenu na Gorenjskem. 
O Festivalu Carniola v Dnevniku, 7. 6. 2006, stran 15

Festival Carniola vsako leto ponuja multikulturne izkušnje. V vročih poletnih večerih so postregli z odličnimi glasbenimi variacijami, gledališko ustvarjalnostjo in plesnim dogajanjem.
O Festivalu Carniola v Oni (Delo)

Rossinijeva mojstrovina bo tokrat izvedena kot samostojna produkcija Art centra. Kranj s to operno predstavo postaja mesto, ki že tretje leto gosti operno predstavo in je hkrati prvo mesto, ki postavlja zunaj dveh opernih hiš samostojno operno produkcijo.
Delo o operni predstavi Seviljski brivec, 16. 6. 2006, str. 6

Razprodano. Do zadnjega sedeža. Menda je organizator, kranjski kulturni poživitelj Art Center, tik pred začetkom [] zaradi velikega povpraševanja dodal še nekaj sedežev. Več kot tisoč obiskovalcev je imelo po La Traviati pred dvema in Nabuccu lani, tudi letos priložnost prisostvovati operni predstavi na prostem, kar je pri nas vse kaj drugega kot pogost pojav.
Gorenjski glas o operni predstavi Seviljski brivec, 20. 6. 2006, stran 32

Kranj je prvo mesto, ki je operno predstavo samostojno postavilo zunaj vodilnih domačih opernih hiš.
Demokracija o operni predstavi Seviljski brivec, 22. 6. 2006, stran 46