foto: Luka Dakskobler
art center

prejemanje obvestil

Če želite prejemati obvestila o dogodkih v ogranizaciji Art cetra, vpišite svoj e-naslov.
e-naslov:Carniola 2014
Dvanajsta Carniola: od 22. avgusta do 2. septembra!
aktualno

Festival Carniola 2013
V Kranju se bo letos med 1. in 30. junijem že enajsto leto zapored odvil Festival Carniola.
Več o festivalu na spletni strani www.festivalcarniola.com.


Festival Carniola 2012
V Kranju se bo letos odvil deseti Festival Carniola. V mestu od 8.6. do 30.6.2012.
Več o festivalu na spletni strani www.festivalcarniola.com.

Festival Carniola 2011
V Kranju se bo od 3. junija do 2. julija odvil že deveti Festival Carniola.
Podroben opis programa si lahko ogledate na spletni strani: www.festivalcarniola.com.

Festival Carniola 2010
V Kranju se bo od 20. avgusta do 26. septembra že osmo leto zapored odvijal Festival Carniola. Tudi letos bo festival ponudil pester program s koncerti klasične in popularne glasbe, gledališkimi predstavami, opero, filmom ter spremljevalnim otroškim programom.

Nastopili bodo: Darkwood Dub, Mariachi Internacional Alma de México, Katanija, Josipa Lisac, Sambadebluez, Terrafolk in Simbolični orkester (dirigent: Izidor Leitinger), Laibach (z Revisited programom) ter Teresa Kaban in Henryk Blazej.

V okviru gledališkega programa bo Festival Carniola ponudil naslednje predstave: J. B. Molière: Skopuh (Mestno gledališče Ljubljansko), Mark Ravenhill: Kok ti men zdej dol visiš (Slovensko mladinsko gledališče), Ivana Djilas: Patty Diphusa, izpovedi pornodive (Društvo Familija in Mestno gledališče ljubljansko) in Stendap večer s člani KUD-a KIKS.

Za otroški program bodo poskrbeli kranjski kulturniki iz Zveze ustvarjalnih društev Krice Krace s Piko Nogavičko. V soboto, 4. septembra, se bo na Pungertu odvijal že tradicionalni otroški ŽIV ŽAV. Na festivalu se bodo najmlajši lahko udeležili tudi gledališke predstave z naslovom Rdeča Kapica (KUD Medvode).

V sklopu festivala si bo moč ogledati komično opero v treh dejanjih - Franz Joseph Haydn: Apotekar (SNG Opera in balet Ljubljana) in filmsko komedijo Vsega je kriva Nina, zaključek festivala pa bo zaokrožil Lojze Krajnčan z Velikim simfoničnim orkestrom.

Poleg kakovostnega kulturno-umetniškega programa bodo obiskovalci lahko občudovali tudi kulturno dediščino mesta Kranj. Prizorišči, kjer se bo odvijala večina dogodkov (Grad Khislstein in Pungert) se namreč ponašata tudi z zgodovinsko dediščino, ki še dodatno poskrbi za čarobno vzdušje.

Vstopnice so že na voljo na vseh Petrolovih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji ter na drugih prodajnih mestih Eventima. Število vstopnic za prireditve je omejeno.

Podroben opis programa si lahko ogledate na prenovljeni spletni strani: www.festivalcarniola.com.

FKK - Festival kreativnih kitaristov 09
petek, 2.oktober, 2009
Rock bar - Down Town, Kranj

V petek 2. oktobra se bo prenovljeno dvorišče pred Rock barom  - Down Town v Kranju, znova treslo pod rifi rokerskih kitar. Art Center, zavod za kulturo mladih namreč prireja že deveti Festival kreativnih kitaristov. Prireditev, na kateri so v preteklosti že zaigrali virtuozi kot so: Bor Zuljan, Primož Grašič, David Gradišek, Mare Matjašič – Jimmy, Matej Magajne, Žiga Jerič, Mark Pader, Pablo Vitalij in še mnogi kvalitetni glasbeniki, bo letos zopet gostila  mlade obetavne kitariste, ki se bodo potegovali za prestižno nagrado, jekleni kipec – Nagec, izpod rok umetnika Jožeta Volariča.

Letošnji FKK-jevci so: Nejc Ušlakar, Jure Podlednik, Blaž Potrebuješ, ter dva kitarska dvojčka: Žiga Gros & Jani Nendl (Skystation), David Arnež & Jure Korošec (First Strike).

Kot gostja večera bo nastopila zanimiva progresivna zasedba Doggy´s Tones, v kateri svoje vragolije na kitari predstavlja priznani kitarist Tadej Košir - med drugim tudi kitarist pri Neishi.

Za kvaliteten uvod v rokersko noč pa bo poskrbela mlada zasedba Obroč iz Ilirske Bistrice.
Vstopnice po simbolični ceni, bodo na voljo ob vhodu na prireditev.
Prireditev bo v primeru slabega vremena prestavljena v Galerijo Dali.

Festival Carniola 2009

Mednarodni Festival Carniola bo že sedmo leto zapored popestril kulturni utrip gorenjske prestolnice. V štirih tednih se bo na različnih lokacijah v Kranju odvila vrsta prireditev, na katerih se bodo poleg vrhunskih slovenskih ustvarjalcev predstavili tudi tuji izvajalci iz različnih držav in štirih kontinentov.

Med otvoritvenim dogodkom, 14.junija, z opereto Vesela vdova SNG Opere in balet Ljubljana in 11. julijem, se obeta vrsta nepozabnih glasbenih in uprizoritvenih dogodkov. 

Za razliko od prejšnih let se zaradi graditve novega pokritega prizorišča na gradu Khislstein selimo na nova prizorišča. Glavnina koncertov bo na Glavnem trgu in že tradicionalno na Pungertu, povsem novo pa bo uprizoritev operete na Trubarjevem trgu pred Glasbeno šolo.

Celoten program in druge informacije o festivalu bodo objavljeni na spletni strani www.festivalcarniola.com.

Koncert Godalike
sreda 17.december, 2008
Avla Mestne občine Kranj
Vstop prost

V sredo, 17. decembra, bo v organizaciji Art centra za prednovoletno vzdušje poskrbel koncert godalnega kvarteta Godalike.

Godalika deluje že peto leto. Sestavljajo jo profesionalni akademski glasbeniki, ki so ljubezen, znanje in izkušnje s področja komorne glasbe prenesli v zasedbo s ciljem, da širijo sodobne, v slovenski klasični literaturi neuveljavljene slovenske komponiste (Nino de Gleria, Drago Ivanuša) ter skupaj z njimi ustvarjajo nekonvencionalno in ljudem privlačno glasbo. Člani Godalike Jelena Ždrale, Matjaž Sekne, Klemen Bračko in Klemen Hvala so v preteklih treh letih soustvarili različne projekte, med katerimi so bili najodmevnejši oživitev slovenske poezije v glasbi, filmska glasba za televizijske in dokumentarne filme ter glasba za gledališke predstave. Igrali so po različnih koncertih, festivalih in kulturnih prireditvah po Sloveniji.

FKK – Festival kreativnih kitaristov 08

V petek 3. oktobra bodo dvorišče pred Rock barom  - Down Town v Kranju, znova zatresli rifi rokerskih kitar. Art Center pripravlja že osmi Festival kreativnih kitaristov. Prireditev, na kateri so v preteklosti že zaigrali kitaristi kot so: Bor Zulijan, Primož Grašič, David Gradišek, Mare Matjašič – Jimmy, Matej Magajne, Žiga Jerič, in še mnogi kvalitetni kitaristi, bo letos  gostila tri mlade obetavne kitariste, ki se bodo potegovali za prestižno nagrado, jekleni kipec – Nagec, izpod rok umetnika Jožeta Volariča.

Letošnji FKK-jevci so: Ciril Bizjak, Pablo Vitalij (Las Cuerdas) in Janez Jurančič (Stone Storm). Kot gost pa bo svoje vragolije na kitari predstavil legenda iz savinjskega konca, Marjan Pader, ki ga poznamo iz vrst Interceptorjev, Tabujev in Epidemc Zone. Za kvaliteten konec rokerskega druženja, bo poskrbela kranjska zasedba Wannabe artists, ki prisega na eksperimentalen rock poln čustev in emocij.

Vstopnice bodo na voljo ob vhodu na prireditev, lahko pa si jo predčasno zagotovite za šankom Rock bara Down – Town na Gregorčičevi 6 v Kranju.
Prireditev bo v primeru slabega vremena prestavljena v Galerijo Dali.